Radio Mi Amigo International Nederlands Deutsch English

OVER RADIO MI AMIGO INTERNATIONAL

the_ship
Radio Mi Amigo International dankt haar naam aan het legendarische radioschip de MV Mi Amigo, het zendschip dat van alle zeezenders ooit het langst dienst deed: van 1958 tot 1988.

Het beroemdst werd zij als het zendschip van Radio Caroline, maar ook andere stations zonden uit vanaf de Mi Amigo: Radio Nord (Scandinavië, 1958), Radio Atlanta (UK, 1964) en in de 70's ook Radio Seagull, Radio Atlantis, Radio Veronica (tijdens de stranding van de Norderney) en het natuurlijk succesvolle Nederlands/Belgische Radio Mi Amigo.

Veel bekende DJ's als Johnny Walker, Robbie Dale en Tony Blackburn begonnen hun radiocarrière aan boord van de Mi Amigo, door haar crews altijd respectvol 'the Old Lady' genoemd vanwege haar stijlvolle en turbulente verleden.

<-- De M.V. Mi Amigo. In de 70's werd zij vaak in het geheim ondersteund door financiële bijdragen van 2 ex-Beatles: John Lennon en George Harrison


RADIO MI AMIGO

De programma's van Radio Mi Amigo werden vanaf 1974 opgenomen in het Spaanse touristenplaatsje Playa d'Aro, waar directie en DJ's in ballingschap woonden op de berg 'Mas Nou', gelegen vlak achter het dorp. Er waren 2 studio's, een in een villa op de berg en een beneden in een winkelstraat.

Kord Lemkau on board the MV Mi Amigo Toen de zeezenderdagen eenmaal voorgoed voorbij waren, besloot een jonge Duitser, (Kord Lemkau, die in 1974 betrokken was bij Radio Caroline en de Mi Amigo) het station aan land voort te zetten. Op de Spaanse Canarische eilanden startte hij zijn eerste FM station onder de naam Radio Mi Amigo.

Later verhuisde Kord zijn station naar Alicante, op het Spaanse vasteland. Daar leeft Radio Mi Amigo tot op de dag van vandaag voort via 2 krachtige FM stations die samen de gehele Costa Blanca bestrijken met muziek en programma's voor veelal Duitse toeristen en expats.

'Cpt. Kord' kon echter maar niet dat speciale radio gevoel vergeten waarmee hij was opgegroeid: het warme AM middengolf geluid van de zeezenders en de spectaculaire muziek uit die tijd. Als hobby begonnen, huurde hij zendtijd op kortegolfzenders in Duitsland en een middengolfzender in Riga, Letland. Zo ontstond Radio Mi Amigo, inmiddels dankzij de kortegolf in heel Europa en ook daarbuiten weer via AM te ontvangen: 'het AM geluid van de zeezenders met de techniek van nu...'
De meeste DJ's van het nieuwe internationale Mi Amigo team hebben in de periode 1964 - 1988 op de MV Mi Amigo en andere zeezenders gewerkt, anderen waren in die tijd ook betrokken bij de grote latere landpiraten of werkten voor officiële stations.

Ze zijn afkomstig uit Engeland, Nederland, België, Duitsland en de U.S. Allemaal delen ze de liefde voor Vrije Radio en hoe programma's klonken in de tijd dat 'piratenschepen' in de ether de dienst uitmaakten.

En zo is er weer échte vrije radio, nu gemaakt met alle moderne techniek en een hedendaagse presentatie stijl. Maar de Mi Amigo DJ's zijn helemaal vrij om hun eigen platen te kiezen en hun eigen ding te doen.

Keith Lewis on the Peace Ship Die vrijheid en het plezier van het draaien van platen waar DJ's zelf helemaal achter staan en met gevoel samensmeden tot een mooi programma, straalt hoorbaar af van de kortegolf antennes.

Draaien op -en luisteren naar- Mi Amigo is dan ook te vergelijken met de snelweg opgaan in een klassieke oldtimer: genieten van mooie vormgeving, het karakter en persoonlijkheid, die moderne - door robots en computers gemaakte- auto's zijn kwijtgeraakt.

Een hoorbaar verschil met al die stations die de playlist laten samenstellen door computers of werken met voice-tracks.

Programma's die klinken alsof DJ's nog alleen en in een kleine studio met 2 draaitafels en een jingle machine ergens midden op zee zitten. Vrij van strakke, benauwende formats en regels die de tegenwoordige radio zo saai en onpersoonlijk maken.

Eén ding is wel veranderd: we hoeven niet meer weken te wachten op de tender met post van luisteraars. Hun email adres en biografiën staan op onze website en het is daarom makkelijk, snel en persoonlijk communiceren, bijv. ook via Facebook.

Ontvangstrapporten en verzoekjes stromen dagelijk binnen vanuit de hele wereld en kunnen meteen worden beantwoord. Sommige DJ's zetten hun programma's ook op Mixcloud zodat niemand wat hoeft te missen. En dan is er natuurlijk ook de webstream, speciaal voor diegenen die toch liever in Stereo luisteren.

Radio Mi Amigo International is inmiddels het snelst groeiende AM station in Europa en al lang geen hobby meer. Zo vormen de programma's nu ook vast onderdeel van het Spaanse Radio Mi Amigo en verwachten we binnenkort in het hart van Europa een nieuwe middengolfzender in gebruik te kunnen nemen waarvoor de licentie in behandeling is.

paulgrahamsmallHet moderne Radio Mi Amigo International is ook geen doorsnee 'Oldies' station waar vaak alleen de top-10 van oude charts te horen is. Wij proberen speciaal dié songs te vinden die op de een of andere manier dat gevoel van de zeezenders terug brengen.

De gote hits van Radio London en Radio Caroline, maar ook vergeten juweeltjes zoals platen van 'one-day-wonders', B-kanten van legendarische singles of albumtracks en zèlfs wel eens een recentere plaat. Alles kan, zolang het maar goed klinkt op AM en bijdraagt aan het terugbrengen van 'the Golden Era of AM Offshore Radio.©1998 - 2017 - Radio Mi Amigo International

Luister: click op het schip
(192 kbps - hoge kwaliteit stream) listenlive
Bekijk stream programmering

NiEUW: luister live via de (Voor mobiel en trager internet)

Latest News

NIEUWS

...de actuele berichten
About Us

Over ons

...en ons zeezender verleden
click

Facebook

 • Mi Amigo International
 • Special Live event page

 • click

  Twitter

  RadioMiAmigoInt
  click

  YouTube

  Radio Mi Amigo channel
  click

  Mixcloud

  Mi Amigo shows in het archief

  Special Event gemist? Klik hier: Shortwave AM Radio Event of the Year - Live met de hele crew


  Video

  Videos

 • Nederlandse versie
 • Engelse versie

 • Newsletter

  Nieuwsbrief

  Ontvang onze nieuwsbrief
  Newsletter

  Contact

  Mail naar de studio
  Reacties altijd van harte welkom!