Radio Mi Amigo International Nederlands Deutsch English

NIEUWS

February 25, 2017

Join our live weekends!
Onze DJ's || Frequenties || Uitzend schema

Every weekend live!

Ieder weekend kun je genieten van dat bekende warme geluid dat je nog kent van de middengolf: AM modulatie. Echte 'AM Radio', uit de tijd van Wolfman Jack en vele legendarische Amerikaanse zenders als WABC ofn het in Europa zo populaire geluid van zeezenders als RNI, Veronica of Caroline. Het brengt meteen herinneringen terug aan de 'Gouden tijd van de Radio', aan 'Vrije Radio'.

Natuurlijk gebruiken we tegenwoordig moderne technologie en is onze presentatiestijl aangepast aan de tijd. Maar het is wel echte 'Vrije Radio': vrij van strakke formats, rigide regels of computers die de huidige stations zo voorspelbaar, saai en onpersoonlijk maken.

Vrije radio maken is een kunst die veel van onze DJ's hebben geleerd aan boord van het zendschip waarnaar ons station is vernoemd. Radio Mi Amigo doet denken aan vroeger, maar klinkt alsof de zeezenders anno 2016 nog gewoon hadden bestaan...


6 februari, 2017

Testuitzendingen voor Noord Amerika
test transmissions USA

Omdat we altijd op zoek zijn naar nieuwe manieren om zowel in als buiten Europa kortegolfluisteraars te bereiken, houden we deze maand een serie testuitzendingen via een KG zender in Amerika.

Afgelopen december hadden we al een succesvolle uitzending met 125 kW vanuit Nauen in Duitsland, gericht op Amerika. Ontvangstrapporten kwamen binnen uit heel noord Amerika, maar ook zelfs uit landen als Mexico en Brazilië.

al_weiner Deze maand gaan we 3 testuitzendingen doen waarbij we gebruik maken van zenders in Amerika zelf, vanuit het stadje Monticello in de noordelijke staat Main, vlakbij de Canadese grens.

Daarbij gebruiken we de twee 50 kW zenders van het station WBCQ, dat word gerund door een groep radio enthousiastelingen die er ook middengolf uitzendingen verzorgt.

En er is ook een belangrijke link met de zeezenders, want WBCQ wordt mede geleid door Al Weiner, die in de 80's ook was betrokken bij Radio Caroline, Laser 558 en een Amerikaanse zeezender die kort voor de kust van New York heeft uitgezonden: Radio New York International (RNYI) vanaf de M.V. Sarah in 1987.

De testuitzendingen (muziek, station ID's en info) worden gehouden op:

 • Zondag, 12 februari op 7490 kHz 21:00 - 22:00 uur UTC  (4 - 5 pm EST local time)
 • Donderdag, 16 februari op 7490 kHz 01:00 - 02:00 uur UTC (Wo. Feb. 15, 8 - 9 pm EST local)
 • Zaterdag, 18 februari op 9330 kHz 22:00 - 23:00 uur UTC  (5 - 6 pm EST local time)

 • 21 Januari, 2017

  We bedanken onze luisteraars voor al hun geweldige reacties!

  De laatste weken hebben we zoveel reacties gekregen: echte brieven, kaarten, e-mail en ook veel foto's van opgeplakte Mi Amigo stickers. Nogmaals bedankt, de band die we met jullie hebben is echt heel bijzonder. Blijf luisteren, dan blijven wij zorgen voor de muziek, iedere dag op 6085 kHz en online!


  December 30 - 2016

  Happy 2017!

  'The Fastest growing AM Radio Station in Europe' bedankt al haar luisteraars voor de steun en support in het afgelopen jaar. Ook in het nieuwe jaar gaan we je entertainen én verrassen...
  Stay tuned in 2017!


  December 17 - 2016

  Kerst verrassing van Radio Mi Amigo International!

  Special Event Broadcasts
  Deze kerst brengen we 2 extra 'high power Special Event' uitzendingen die een groot deel van de wereld zullen bestrijken!

  Geen betere gelegenheid om te vieren dat Radio Mi Amigo in 2016 'het snelst groeiende AM/kortegolf radiostation van Europa' -en mogelijk zelfs van de wereld- werd, dan met een speciale uitzending waarin we aan een grote groep nieuwe luisteraars willen laten horen wie we zijn en wat we kunnen.

  • Het 2 uur durende programma op 25 december wordt met 100 kilowatt uitgezonden via de relay zender in Armenië - gericht op groot Europa - incl. Oost Europa en grote delen van Rusland en het Midden Oosten.
  • In de nacht van 26 december )* wordt een krachtig 125 kW signaal vanuit Nauen in Duitsland direct gericht op Noord Amerika, met een grote overlap naar andere delen van de wereld.

  Deze speciale kerstnacht show wordt live gepresenteerd vanuit Amsterdam, met verbindingen naar de studio's van alle medewerkers en betrokkenen in o.a. Engeland, Spanje, Duitsland, België en Equador. We introduceren Radio Mi Amigo aan de nieuwe groep luisteraars die we hopen te bereiken, vieren feest met onze huidige fans en we kijken terug op de hoogtepunten van 2016 waarin we als nooit tevoren zijn gegroeid. We praten je bij over de plannen voor het komende jaar, we praten met experts over DX-en en het luisteren naar de kortegolf en natuurlijk is er ook weer muziek die je nergens anders hoort.

  Hieronder de tijden en frequenties. Voor Nederland en België gelden de CET tijden.
  (Luister je buiten Nederland? Reken dan de UTC tijden om naar je eigen tijdszone.
  Bijvoorbeeld: EST -New York- is 6 uur eerder, dus nog op 25 December, 7 - 9 pm
  )

  Datum: 25-12-2016
  Tijd: 19:00 hrs - 21:00 hrs UTC (20:00 - 22:00 hrs Central European Time)
  Frequentie: 6145 kHz (49 meter band) - via Armenia (100 kW)
  Gericht op: Groot Europa, Rusland en het Midden oosten

  Datum: 26-12-2016
  Tijd: 00:00 hrs - 02:00 hrs UTC (01:00 hrs - 03:00 hrs Central European Time)
  Frequentie: 6080 kHz (49 meter band) via Nauen, Germany (125 kW)
  Gericht op: Noord Amerika

  )* Let op: in de U.S. is het vroeger en is de uitzenddatum dus nog op 25 December!:
  7 - 9 pm [EST], 6- 8 pm [CST] and 4 - 6 pm [PST]

  footprint6080small
  Het minimale bereik 'worst case scenario' via 6080 kHz


  De KG antenne in Duitsland draait naar Noord Amerika...


  December 10 - 2016

  Testuitzending voor het Verre Oosten bereikt halve aardbol...

  'Radio Mi Amigo World Service.'.. geen grap!. Dit is hoe onze speciale uitzending vandaag werd ontvangen op het Indonesische eiland Bali... :)

  Ons signaal bestreek bijna de halve wereld: van Europa tot aan Tasmanië, het meest zuidelijke puntje van Australië.

  Bedankt en goed gedaan Shortwaveservice! Kijk zelf hoe de ontvangst was op Bali, waar Lion deze video maakte. Hij, de vissers en de mooie Balinese dames waren niet de enige luisteraars: rapporten stroomden binnen uit o.a.:

  Ho Chi Minh City - Vietnam, Tachimachi - Japan, ZhangJie - China, Samara - Russia, Saratov - Russia, Irkutsk - Russia, Zaporijja - Ukraine, Nedumangad - India, Quezon city - Philippines, Denpasar - Indonesia, Subang Jaya - Selangor - Malaysia, Brisbane - Australia, Port Macquarie - Australia, Perth - Australia, Melbourne - Australia ....and counting. Lots more coming in!


  December 7 - 2016

  Vrijdag 9 December, 10 - 11uur UTC, via 11.730 kHz
  Speciale test uitzending voor Azië en Australie!

  TXSriLanka

  Als 'het snelst groeiende AM radio station van Europa' zijn we altijd in beweging en op zoek naar nieuwe mogelijkheden om uit te breiden.

  Tot nu toe zijn onze kortegolfuitzendingen vooral gericht op groot Europa, maar samen met onze partner Shortwaveservice in Duitsland onderzoeken we manieren om ook de rest van de wereld te bereiken, zoals met de recente high power testuitzending gericht op Noord Amerika. .

  Aanstaande vrijdag, 9 dcember van 10 tot 11 uur UTC, op 11.730 kHz, doet Radio Mi Amigo een speciale testuitzending gericht op groot Azië, Australie, China en Japan.

  Voor deze uitzending maken we deze keer gebruik van een krachtige 125 kilowatt zender in Trincomalee, Sri Lanka (zie plaatje). Mi Amigo's eigen Lion Keezer bevindt zich momenteel op het Indonesische eiland Bali en zal daar uit eerste hand de uitzending monitoren, maar uiteraard zijn we vooral benieuwd naar de reacties en rapporten van luisteraars uit dit enorme deel van de wereld.

  Het programma wordt voor de luisteraars in Europa ook gelijktijdig uitgezonden via onze eigen reguliere 6085 kHz. (zie CET tijd)

  Dus waar je ook bent, stem af: 11.730 kHz vrijdag 9 december van 10 tot 11 uur UTC (in Europa: 11 - 12 uur Central European time)

  Zoals altijd sturen we dan meteen de nieuwe gedrukte QSL-kaart en een paar Mi Amigo car-stickers als dank retour. .

  Below: the 11.730 125 kW footprint:

  footprint11730khz


  November 20 - 2016

  Speciale uitzending zondag 27 november: 6145 kHz - 20:00 - 22:00 uur

  Event 27-11

  Zondagavond 27 november van 20:00 tot 22:00 uur is er weer een speciale -extra power- uitzending, net als vorige maand en waarin we deze keer de andere helft van ons team presenteren.

  Let op: dit programma wordt uitgezonden op 6145 kHz (49 m band) met een vermogen van 100 Kilowatt (!) via de steunzender in Armenië, net als in oktober.

  De 2 uur durende show wordt gepresenteerd door Cpt. Kord vanuit Alicante, waarbij 4 Mi Amigo DJ's: Johnny Lewis, Peter van Dam, Ron O'Quin en Keith Lewis segmenten zullen presenteren vanuit hun eigen studios in Engeland, Holland en Equador.

  Naar verwachting zal de uitzending niet alleen in Europa, maar ook in andere delen van de wereld te ontvangen zijn en we kijken alvast uit naar alle ontvangstrapporten. Zoals altijd sturen we dan meteen de nieuwe gedrukte QSL-kaart en een paar Mi Amigo car-stickers als dank retour.
  Tot zondag 27 november!


  30 Oktober - 2016

  'Europe's fastest growing AM Radio Station' is nu...

  YOUR ALL DAY MUSIC STATION!

  Nu iedere dag op 6085 kHz met een eigen zender!

  6085 kHz - Every day! Groot nieuws: Sinds 30 oktober heeft Radio Mi Amigo International een eigen kortegolf frequentie in gebruik: 6085 kHz en zijn onze uitzendingen uitgebreid van 9 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds. Iedere dag!

  Op werkdagen kunnen luisteraars in heel Europa via de radio genieten van onze verrassende muziekselectie uit 'de Gouden Tijd van de Zeezenders', met in het weekend op zaterdag en zondag de hele dag live gepresenteerde programma's.


  bannerhomepage Ons dagelijkse live programma 'Hello Europe' blijft op werkdagen om 14:00 uur te beluisteren en wordt bovendien om 7 uur 's avonds nog een keer herhaald op een zender in de 75-meter band: 3985 kHz

  De nieuwe eigen kortegolfzender op 6085 kHz betekent een enorme stap voorwaarts voor ons station - met recht 'het snelst groeiende AM Radiostation van Europa'. Maar daar houdt de groei niet op. Ook bij onze middengolfzender in Riga (Letland) staat een vermogen- en zendtijd uitbreiding voor de deur, wat een verbetering gaat betekenen voor het noordelijk en oostelijk gebied van Europa. En daar houden de plannen zeker niet op...

  'Your All Day Music Station' op de kortegolf

  Wat ooit -bijna 3 jaar geleden- vanuit Spanje begon met wat voorzichtige tests (van initiatiefnemer 'Captain' Kord Lemkau), is snel uitgegroeid tot een consistent pan-Europees radiostation. Een internationale crew DJ's, -waarvan de meesten hun radio carrière op de zeezenders zijn begonnen- maakt programma's in het Engels, Nederlands en Duits, vanuit studio's in 5 landen.

  Als echte ex-zeepiraten zijn we nog onverminderd toegewijd aan het idee van echte 'Vrije Radio': programma's met de sfeer en het geluid van toen, maar wel met de kennis, technologie en presentatiestijl van vandaag

  Uitzendend via de kortegolf, middengolf en FM genieten we een gestage groei met een fors toenemend aantal -vaak trouwe- luisteraars, niet alleen in heel Europe maar in toenemende mate ook uit verdere landen als: de USA, Zuid Amerika, Scandinavie, Oost Europa en zelfs (via de webstream) uit Australie.


  September 26 - 2016
  VIER MET ONS MEE..!
  Zaterdag, 29 oktober: Speciale 100 kW uitzending op 6120 kHz!
  [UPDATE: Deze show is inmiddels gearchiveerd op Mixcloud. Directe luister link hier - of click op het plaatje

  Komende zaterdagavond, 29 oktober, van 20:00 tot 22:00 uur [CET], presenteren we een speciale uitzending via een extra krachtig 100 kilowatt (!) signaal vanuit ons relay station in Armenië, op 6120 kHz.

  banner-specialbroadcast

  Tijdens dit speciale live event vieren en introduceren we onze nieuwe eigen kortegolfzender en frequentie en het nieuwe -uitgebreide- programmaschema voor het komende winter seizoen.

  Live gepresenteerd door Lion Keezer vanuit Amsterdam, schakelen we naar 5 andere Mi Amigo DJ's, die vanuit hun eigen studio's (o.a. in de UK, België, Holland en Spanje) bijdragen zullen leveren en alles gaan vertellen over hun nieuwe shows, het nieuwe winterschema en frequenties die meteen de volgende ochtend, op, zondag 30 October, om 09:00 uur [cet] van start zullen gaan.

  Naar verwachting zal de uitzending niet alleen in Europa, maar ook in andere delen van de wereld te ontvangen zijn en we kijken alvast uit naar alle ontvangstrapporten. Zoals altijd sturen we dan meteen de nieuwe gedrukte QSL-kaart en Mi Amigo car-stickers als dank retour.

  Meer van deze speciale 100 kilowatt kortegolf uitzendingen staan gepland voor 27 november en 25 december. Stay tuned...


  October 5 - 2016

  Keith Lewis

  Blij en trots verwelkomen we opnieuw een voormalige zeezender DJ bij het team van Radio Mi Amigo International: Keith Lewis.

  The Voice of Peace, Radio Caroline, Radio Nova - zijn o.a. stations waar Keith Lewis bekendheid verwierf in de 80's.

  Keith is een warm voorstander van 'Vrije Radio' en net als wij allemaal werd hij zo enthousiast over het idee om 'de Gouden Tijd van Offshore AM -Free- Radio' weer in de ether terug te brengen, dat hij na 22 jaar weer achter de microfoon kruipt om zijn come-back te maken bij Mi Amigo International.

  Welcome on board Keith!


  September 26 - 2016

  Nieuwe Radio Mi Amigo QSL kaart!

  Voor iedereen die ons via Shortwave of AM ontvangen heeft -en een ontvangstrapport heeft gestuurd- hebben we een splinternieuwe gedrukte QSL kaart!

  QSL card Radio Mi Amigo International

  Vergeet niet je postadres te vermelden in je ontvangstrapport, zodat we deze prachtige QSL card - met een zelfgemaakte foto van ons vroegere zendschip, de MV Mi Amigo- via de ouderwetse post naar je toe kunnen sturen. Stuur ontvangstrapporten naar: studio@radiomiamigointernational.com


  September 15 - 2016

  Our new stickers have arrived!

  Vers van de drukpers: onze nieuwe bumper stickers - verkrijgbaar vanaf vandaag!

  We sturen je er een paar op als je in September een ontvangst rapport stuurt - en natuurlijk hopen we vooral op een foto terug van een van de stickers geplakt ergens in Europa of een andere exotische plek waar naar Mi Amigo wordt geluisterd. Schrijf ons! New Mi Amigo stickers!


  September 1 - 2016

  NIEUW: 48 kbps- web stream toegevoegd voor mobiel en trager internet

  Moeite om onze hoge kwaliteit 192 kbps online stereo webstream via je smartphone te volgen of last van een te trage internet verbinding? Je problemen zijn over!

  Sinds 1 september hebben we een extra -lage bandbreedte- (48 kbps!) AAC+ webstream toegevoegd, die je ook onderweg een geweldige audio kwaliteit geeft op al je mobiele devices en op computers met trage internet verbinding, zoals dat nog veel voorkomt in afgelegen gebieden of landen waar high speed internet schaars of duur is.

  Probeer 'm snel uit, er staan links naar de nieuwe 48 kbps AAC+ stream vanaf het menu (rechts) op alle paginas van onze website!

  PS: We hebben meteen ook de HQ 192 kbps player vernieuwd, zodat die er niet alleen beter uitziet maar ook sneller start in alle browsers.


  Paul Newman verlaat Mi Amigo International

  Paul Newman Het zat er al een beetje aan te komen: Paul Newman kreeg naast zijn gewone werkzaamheden -waarvoor hij vaak door heel Engeland reist- steeds minder vrije tijd en tijd voor radio.

  Voor een radioman in hart en nieren met liefde voor AM/kortegolf radio een moeilijke beslissing, mede omdat hij ook in Engeland nog andere radioshows presenteert.

  Bedankt Paul voor al je geweldige shows, je vriendschap en alles wat je voor Radio Mi Amigo in de afgelopen anderhalf jaar hebt betekend!

  (In de maand september worden Paul's shows overgenomen door Cpt. Kord en 9 oktober verwachten wij de komst van zijn definitieve opvolger en dat wordt een verrassing voor zeezender fans...)


  SW Radio Event of the Year Ons live event afgelopen 21 juni vanuit Kall in de Duitse Eiffel was een overweldigend succes! We ontvingen meer dan 400 mails, comments op FB en ons gastenboek.

  In de ware geest van 'free radio' en de zeezenders hebben we de harten geraakt van al onze luisteraars.

  Nog tijdens de show ontvingen we enthousiaste reacties uit vrijwel alle Europese landen, en dankzij onze extra sterke 100 kW zender waren er reacties uit o.a. de USA, Canada, India, Sri Lanka, Indonesië, Japan(!) de Arabische Emiraten. Veel reacties ook Oost-Europa en uit alle delen van Rusland en zelfs Siberia.

  Hartelijk dank iedereen voor alle geweldige reacties en ontvangstrapporten en laat nog eens van je horen!

  Uitzending gemist? Klik hier Mi Amigo Live from Kall en beluister de uitzending via het archief op Mixcloud. || Alle details over het event vind je hier.


  Peter van Dam terug in de ether op Radio Mi Amigo International

  Goed nieuws voor de vele fans van radiomaker Peter van Dam. Zijn flamboyante persoonlijkheid en charismatische stemgeluid is voortaan weer wekelijks op de radio te horen, in heel Europa en in de vrije ether!

  Sinds juli 2016 is Peter weer terug op het oude nest: Radio Mi Amigo International, waar hij weer echte 'Vrije Radio' kan maken. Hij bevindt zich daar in het goede gezelschap van 8 collega's die -net als hij- ooit hun radio carrière begonnen aan boord van het legendarische zendschip de MV Mi Amigo, waarnaar het station vernoemd is. Of die te horen waren bij andere zeezenders als Radio Caroline, The Voice of Peace en Radio England.

  Peter-van-Dam3 De naam Peter van Dam en Radio Mi Amigo zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: hij was de bekendste en meest populaire DJ van de Belgisch/Nederlandse zeezender die als enige doorging toen Radio Veronica en Noordzee stopten in 1974. Vanuit het Spaanse Playa D'Aro maakte hij toen zijn programma's die vervolgens hun weg naar het roemruchte zendschip de MV Mi Amigo vonden.

  In de jaren na Mi Amigo was Peter van Dam te beluisteren bij zowel de AVRO, de TROS en de KRO op het toenmalige Hilversum III.

  Daarna werkte hij nog bij vele Vlaamse commerciële zenders. De laatste paar jaar woonde hij op het Griekse eiland Karphatos waar hij zich bezig hield met het opzetten van een radiostation voor expats en touristen.

  Peter van Dam's show 'Manneke Pop' is iedere week op zaterdag om 9 uur 's ochtends te beluisteren zijn bij Radio Mi Amigo International op 6005 kHz en 9560 kHz.

  Luister: click op het schip
  (192 kbps - hoge kwaliteit stream) listenlive
  Bekijk stream programmering

  NiEUW: luister live via de (Voor mobiel en trager internet)

  Latest News

  NIEUWS

  ...de actuele berichten
  About Us

  Over ons

  ...en ons zeezender verleden
  click

  Facebook

 • Mi Amigo International
 • Special Live event page

 • click

  Twitter

  RadioMiAmigoInt
  click

  YouTube

  Radio Mi Amigo channel
  click

  Mixcloud

  Mi Amigo shows in het archief

  Special Event gemist? Klik hier: Shortwave AM Radio Event of the Year - Live met de hele crew


  Video

  Videos

 • Nederlandse versie
 • Engelse versie
 • Radio Caroline 1965
 • Radio Atlanta 1964

 • Newsletter

  Nieuwsbrief

  Ontvang onze nieuwsbrief
  Newsletter

  Contact

  Mail naar de studio
  Reacties altijd van harte welkom!