Radio Mi Amigo International Nederlands Deutsch English

DJ's: Peter van Dam

EmailStuur Peter email

Peter-van-Dam1 Peter van Dam en de naam Radio Mi Amigo zijn synoniem. Zijn roemruchte radio carrière begon in 1972 toen hij als 'Peter Brian' live te horen was aan boord van de MV Mi Amigo, het zendschip van Radio Caroline.

Achtereenvolgens werkte hij er voor Radio Caroline, Radio Atlantis en Radio Mi Amigo, waar hij het legendarische 'Cash Casino' presenteerde.

Peter ontwikkelde zich bij Radio Mi Amigo snel tot één van de populairste medewerkers, zowel in Belgie als in Nederland.

Peter-van-Dam2 In 1974 verhuisde hij samen met de Mi Amigo ploeg naar Playa D'Aro in Spanje, vanwaar de programma's per tape naar de Mi Amigo werden gestuurd. Hij werd een van de bekendste en meest karakteristieke stemmen van het station.

Na zijn vertrek bij Radio Mi Amigo -in januari 1977- presenteerde hij -in vlekkeloos Nederlands- in Nederland bij de TROS en maakte daar programma's als 'Nachtwacht', 'Nederlandstalige Top 10' en 'met Peter gaat het beter'.

Daarna was hij actief bij de AVRO: 'Een rondje voor Nederland', later 'Een rondje van Dam', de KRO: 'Manneke Pop', 'Komt er nog wat van?' en 'Popslag'. Ook was hij te horen op Radio 10 Gold met 'Manneke Pop'.

Voorts werkte hij als voice-over bij de Vlaamse commerciële televisiezender VTM. Tijdens de eerste helft van de jaren tachtig ontdekt hij de Belgische vrije radio. Hij had kortstondig een eigen station: Radio Kiosk in Mortsel. Waarna hij al snel terecht kwam bij Radio 2000 in Antwerpen.

Peter in de studio van Mi Amigo in Playa D'Aro


Peter-van-Dam3 Nog vele radio avonturen volgden, zowel in Nederland, België als op het Griekse eiland Karphatos, waar hij een station opzette voor Belgische en Nederlandse toeristen. De laatste uitzending van 'Manneke Pop' plaats vond daar plaats op 24 oktober 2014.

Sinds 2 juli 2016 is Peter weer terug op het oude nest: Radio Mi Amigo International, waar hij weer echte Vrije Radio kan maken. Hij bevindt zich daar in het goede gezelschap van veel andere DJ's die net als hij ooit hun carriere begonnen aan boord van het legendarische zendschip waarnaar het station vernoemd is.

Zijn programma is wekelijks te horen op zaterdag tussen 9 en 10 uur, kortegolf 6005 en 9560 kHz.

Rechts: Peter van Dam in de studio van Hilversum III ten tijde van zijn uitzendingen voor de TROS.©1998 - 2017 - Radio Mi Amigo International

Luister: click op het schip
(192 kbps - hoge kwaliteit stream) listenlive
Bekijk stream programmering

NiEUW: luister live via de (Voor mobiel en trager internet)

Latest News

NIEUWS

...de actuele berichten
About Us

Over ons

...en ons zeezender verleden
click

Facebook

 • Mi Amigo International
 • Special Live event page

 • click

  Twitter

  RadioMiAmigoInt
  click

  YouTube

  Radio Mi Amigo channel
  click

  Mixcloud

  Mi Amigo shows in het archief

  Special Event gemist? Klik hier: Shortwave AM Radio Event of the Year - Live met de hele crew


  Video

  Videos

 • Nederlandse versie
 • Engelse versie

 • Newsletter

  Nieuwsbrief

  Ontvang onze nieuwsbrief
  Newsletter

  Contact

  Mail naar de studio
  Reacties altijd van harte welkom!