Radio Mi Amigo International Nederlands Deutsch English

KORTEGOLF: 6085 kHz - 3985 kHz - 7310 kHz

Transmittersite Kall, Eiffel, Germany

Radio Mi Amigo International zendt uit vanuit Kall-Krekel in de Duitse Eiffel.

De drie 'All-purpose' 1Kw Rohde & Schwarz SK1 zenders met antennes (gericht op west- en midden Europa) die Mi Amigo gebruikt, staan in een voormalig zendstation dat tijdens de koude oorlog gebouwd en gebruikt werd door de politie en inlichtingendiensten.

Nu is het in particuliere handen en herbergen de ondergrondse bunkers onder de 30 meter hoge communicatie toren een grote collectie gebruiksklare radio- en TV zenders en de meest uiteenlopende, perfect onderhouden vintage apparatuur, zelfs een complete TV eindregie.


Shortwaveservice Onze broadcast partner is het jonge Duitse bedrijf 'Shortwaveservice', dat ons al bijna 3 jaar -zonder enige onderbreking- in de lucht houdt. Regelmatig verzorgen zij voor ons ook high power kortegolf relay zenders uit andere landen, zoals Armenië en Ierland als dat nodig is voor speciale gelegenheden.

Sinds 30 oktober 2016 heeft Radio Mi Amigo International een eigen zender in gebruik op een frequentie van 6085 kHz, met dagelijkse uitzendingen van 9 uur 's ochtend tot 6 uur 's avonds.

Voorlopig op werkdagen veel -verrassende- non-stop muziek uit de 'Gouden Tijd van de Zeezenders' met iedere werkdag om 2 uur 's middags het live programma 'Hello Europe', dat om 7 uur 's avonds ook wordt herhaald op de andere zender: in de 75 meter band op 3985 kHz.

Tijdens het weekend zijn alle programma's op 6085 kHz live gepresenteerd. Deze Engelse, Nederlandse en Duitse programma's worden zowel op zaterdag als op zondag uitgezonden.

Op beide dagen in het weekend is er tussen 12:00 en 16:00 uur tevens een extra relay zender ingeschakeld in de 41 meter band op 7310 kHz. .

De 6085 kHz en 3985 kHz zenders zijn goed te ontvangen in west- en midden Europa terwijl de 7310 kHz vooral op de langere afstand in het noordelijk en zuidelijk deel van Europa beter doorkomt.

Ontvangstcondities op de kortegolf kunnen sterk verschillen per seizoen of hangen af van soms snel wisselende atmosferische condities, zoals zonne-activiteit. Regelmatig krijgen we dan ook ontvangstrapporten uit bijv. India, Rusland en andere verafgelegen gebieden.

6085-tuner

©1998 - 2017 - Radio Mi Amigo International

Luister: click op het schip
(192 kbps - hoge kwaliteit stream) listenlive
Bekijk stream programmering

NiEUW: luister live via de (Voor mobiel en trager internet)

Latest News

NIEUWS

...de actuele berichten
About Us

Over ons

...en ons zeezender verleden
click

Facebook

 • Mi Amigo International
 • Special Live event page

 • click

  Twitter

  RadioMiAmigoInt
  click

  YouTube

  Radio Mi Amigo channel
  click

  Mixcloud

  Mi Amigo shows in het archief

  Special Event gemist? Klik hier: Shortwave AM Radio Event of the Year - Live met de hele crew


  Video

  Videos

 • Nederlandse versie
 • Engelse versie

 • Newsletter

  Nieuwsbrief

  Ontvang onze nieuwsbrief
  Newsletter

  Contact

  Mail naar de studio
  Reacties altijd van harte welkom!